SI Mervik održala ispite za licencu u Tuzli

Podijelite:

Stručna institucija Mervik d.o.o. Sarajevo je 08. i 09.06.2021. godine organizovala ispit za produženje licenci osoblja uposlenog na stručnim poslovima provjere tehničke ispravnosti vozila za stanice tehničkih pregleda vozila za područje Tuzlanskog i Posavskog kantona/županije. Ispit je organizovan uz saglasnost Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, u 4 grupe, po dvije dnevno, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. Komisija koju je formirao Ministar, a u čiji sastav ulaze članovi stručnih institucija Mervik Sarajevo, IPI Zenica i Centar motor Široki Brijeg, te predstavnik Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, je ocjenjivala teoretsko i praktično znanje iz oblasti ispitivanja tehničke ispravnosti vozila osoblja zaposlenog na STP vozila.

Ovo je prvi put da se organizuju masovno licencni ispiti za područje ovih kantona/županija od proglašenja pandemije korona virusa u martu 2020. godine.

Teoretski dio ispita je održan u TC Dramar u Tuzli, a praktični dio ispita na STP Polo d.o.o. Kalesija PJ Tuzla i STP SAMN d.o.o. Tuzla. Ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći u organizaciji ispita.

SI Mervik d.o.o. čestita  svim kandidatima koji su uspješno položili ispit, a kandidatima koji nisu položili želimo više sreće naredni put.

Posljednje novosti

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim pripadnicima islamske vjerosipovjesti kolektiv Mervik d.o.o. Sarajevo želi Bajram Šerif Mubarek Olsun. Petak, 21.04.2023. godine

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo