SI Mervik održala ispite za licencu u Tuzli

Podijelite:

Stručna institucija Mervik d.o.o. Sarajevo je 08. i 09.06.2021. godine organizovala ispit za produženje licenci osoblja uposlenog na stručnim poslovima provjere tehničke ispravnosti vozila za stanice tehničkih pregleda vozila za područje Tuzlanskog i Posavskog kantona/županije. Ispit je organizovan uz saglasnost Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, u 4 grupe, po dvije dnevno, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. Komisija koju je formirao Ministar, a u čiji sastav ulaze članovi stručnih institucija Mervik Sarajevo, IPI Zenica i Centar motor Široki Brijeg, te predstavnik Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, je ocjenjivala teoretsko i praktično znanje iz oblasti ispitivanja tehničke ispravnosti vozila osoblja zaposlenog na STP vozila.

Ovo je prvi put da se organizuju masovno licencni ispiti za područje ovih kantona/županija od proglašenja pandemije korona virusa u martu 2020. godine.

Teoretski dio ispita je održan u TC Dramar u Tuzli, a praktični dio ispita na STP Polo d.o.o. Kalesija PJ Tuzla i STP SAMN d.o.o. Tuzla. Ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći u organizaciji ispita.

SI Mervik d.o.o. čestita  svim kandidatima koji su uspješno položili ispit, a kandidatima koji nisu položili želimo više sreće naredni put.

Posljednje novosti

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo