OBAVIJEST – Licencni ispit Tuzla 21.09.2021.

Podijelite:

Obavještavaju se svi voditelji i kontrolori sa područja Tuzlanskog i Posavksog kantona/županije da će se licencni ispit održati u utorak 21.09.2021. godine u 11.00h.

Lokacija održavanja ispita je TC DRAMAR Tuzla.

SPISAK KANDIDATA

Praktični dio ispita za kontrolore će se održati na:

1. STP Polo d.o.o. kalesija PJ Tuzla, ul. Mitra Trifunovića Uče 13 (oprema CARTEC)

2. STP SAMN d.o.o. Tuzla, ul. Nikole Tesle bb, (oprema MAHA)

Kontrolori koji rade na nekoj drugoj opremi mogu izabrati na koju STP žele da idu na praktični dio ispita.

Na lokacijama ispita će biti provedene epidemiološke mjere u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Svi kandidati koji nekoliko dana prije ili na dan ispita budu imali temperaturu, respiratorne tegobe i slabost, NE SMIJU doći na ispit. Prije ulaza u salu mjerit će se tjelesna temperatura i svi koji budu imali 37 °C i više bit će vraćeni sa ispita.

Kandidati su dužni nositi masku na licu koja pokriva usta i nos, te poštovati međusobnu distancu od najmanje dva metra. Nije dozvoljeno zadržavanje i međusobna komunikacija unutar sale. Svi kandidati će potpisati posebnu izjavu u sklopu provođenja higijensko – epidemioloških mjera.

Kandidatima će biti obezbjeđena sredstva za rad (olovke i kalkulatori).

Kandidati koji budu spriječeni da prisustvuju ispitu moraju se javiti nadležnoj stručnoj instituciji.

 Prilog:

Za sve dodatne informacije se možete obratiti stručnoj instituciji na telefon 033/711-312

Napomena: Kandidati sa područja Bosanko-podrinjskog kantona ispit polažu u Sarajevu u terminu koji odredi SI Centar motor d.o.o. Široki Brijeg.

Stručna institucija Mervik d.o.o. Sarajevo je 08. i 09.06.2021. godine organizovala ispit za produženje licenci osoblja uposlenog na stručnim poslovima provjere tehničke ispravnosti vozila za stanice tehničkih pregleda vozila za područje Tuzlanskog i Posavskog kantona/županije. Ispit je organizovan uz saglasnost Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija, u 4 grupe, po dvije dnevno, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi. Komisija koju je formirao Ministar, a u čiji sastav ulaze članovi stručnih institucija Mervik Sarajevo, IPI Zenica i Centar motor Široki Brijeg, te predstavnik Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, je ocjenjivala teoretsko i praktično znanje iz oblasti ispitivanja tehničke ispravnosti vozila osoblja zaposlenog na STP vozila.

Ovo je prvi put da se organizuju masovno licencni ispiti za područje ovih kantona/županija od proglašenja pandemije korona virusa u martu 2020. godine.

Teoretski dio ispita je održan u TC Dramar u Tuzli, a praktični dio ispita na STP Polo d.o.o. Kalesija PJ Tuzla i STP SAMN d.o.o. Tuzla. Ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći u organizaciji ispita.

SI Mervik d.o.o. čestita  svim kandidatima koji su uspješno položili ispit, a kandidatima koji nisu položili želimo više sreće naredni put.

Posljednje novosti

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti kolektiv Mervik d.o.o. Sarajevo želi Bajram Šerif Mubarek Olsun. Srijeda, 10.04.2024. godine

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo