SI Mervik održala obuku za ososobljavanje kandidata za rad na STP vozila APRIL 2021

Podijelite:

tručna institucija Mervik d.o.o. Sarajevo je prema prenesenim poslovima iz nadležnosti Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija održala drugi krug obuke za osposobljavanje i rad na stanicama tehničkih pregleda vozila u 2021. godini.

Obuka je održana u periodu 08. – 10.04.2021. godine. i sastojala se iz teoretskog i praktičnog dijela. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije nastale zbog pandemije bolesti COVID-19, a u saglasnosti sa Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, obuka je održana kombinovanom  metodom. Teoretski dio je održan online, dok je praktični dio obuke obavljen na STP vozila Autocentar BH d.o.o. Sarajevo u ul. Topal Osman Paše bb.

Teoretski dio obuke je obuhvatio sljedeće oblasti:

  • Poznavanje motora i vozila,
  • Poznavanje propisa o tehničkim pregledima, ispitivanju vozila i načinu obavljanja tehničkih pregleda vozila.

Praktični dio obuke je upoznao kandidate sa svim poslovima, procedurama i opremom koji se koriste prilikom ispitivanja tehničke ispravnosti vozila.

Svi kandidati su dobili potrebnu literaturu za pripremu ispita koji će biti održan  u narednom periodu.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo grupaciji Autocentar BH d.o.o. Sarajevo na ustupljenom terminu na stanici tehničkog pregleda vozila u Sarajevu, za praktični dio obuke.

Posljednje novosti

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti kolektiv Mervik d.o.o. Sarajevo želi Bajram Šerif Mubarek Olsun. Ponedjeljak, 17.06.2024. godine

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo