O nama

MERVIK d.o.o. Sarajevo je preduzeće u privatnoj svojini registrovano na sudu u Sarajevu kao društvo sa ograničenom odgovornošću 2003. godine. Osnivači i saradnici preduzeća su eminentni stručnjaci iz oblasti motora i vozila, cestovnog transporta i informacionih tehnologija.

Osnovna djelatnost preduzeća je obrazovanje, tehničko ispitivanje i analiza, istraživanje i eksperimentalni razvoj u oblasti motora i cestovnih vozila. Pored osnovne djelatnosti, preduzeće se bavi i ostalim djelatnostima koje omogućavaju uspješno provođenje osnovne djelatnosti. Tu u prvom redu spadaju razvoj metoda ispitivanja i kontrole karakteristika vozila, razvoj procedura ispitivanja vozila, pojedinih agregata i dijelova, izrada različitih softverskih rješenja za simulaciju i kontrolu ponašanja vozila u različitim uslovima vožnje, definisanje metodologija procjene ispravnosti cestovnih vozila, itd.

Ugovorom između Ministarstva prometa i komunikacija F BiH od 02.04.2012. godine preduzeće MERVIK d.o.o. Sarajevo imenovano je kao Stručna institucija za vršenje stručnih poslova u oblasti rada stanica za tehnički pregled vozila na području F BiH.

Preduzeće je do danas vrlo aktivno učestvovalo u nizu projekata koji za objekt istraživanja imaju cestovno vozilo, kao npr.: istraživanje dinamike vozila u različitim putnim ispitivanjima, uspostava najekonomičnijeg režima vožnje u gradskim uslovima, izrada i testiranje različitih konstruktivnih prepravki na vozilima, razvoj i ugradnja specifičnih uređaja na vozila posebne namjene, izrada različitih uputstava za tehničke kontrole vozila i uputstava za rad različitih uređaja na vozilima, itd.

Aktivnosti preduzeća i kvalitet usluga očituje se i kroz vrlo aktivno učešće saradnika preduzeća na domaćim i međunarodnim stručnim i naučnim skupovima iz oblasti cestovnih vozila.

Galerija

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo