Održan licencni ispit u Tuzli 06/2023

Podijelite:

Stručna institucija Mervik d.o.o. Sarajevo je na dane 06. i 07.06.2023. godine organizovala ispit za produženje i sticanje licenci osoblja uposlenog na stručnim poslovima provjere tehničke ispravnosti vozila za stanice tehničkih pregleda vozila na području Tuzlanskog i Posavskog kantona/županije.

Ispit je organizovan uz saglasnost Federalnog Ministarstva prometa i komunikacija. Komisija koju je formiralo Ministarstvo, a u čiji sastav ulaze članovi stručnih institucija Mervik Sarajevo, IPI Zenica i Centar motor Široki Brijeg, te predstavnici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, je ocjenjivala teoretsko i praktično znanje iz oblasti ispitivanja tehničke ispravnosti vozila osoblja zaposlenog na STP vozila.

Teoretski dio ispita je održan u TC Dramar u Tuzli, a praktični dio ispita na STP Polo d.o.o. Kalesija PJ Tuzla i STP SAMN d.o.o. Tuzla. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli u organizaciji ispita.

Rezultati ispita će naknadno biti objavljeni i dostavljeni kandidatima.

Posljednje novosti

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti kolektiv Mervik d.o.o. Sarajevo želi Bajram Šerif Mubarek Olsun. Srijeda, 10.04.2024. godine

Prijavite se!

Vilsonovo šetalište 10, Sarajevo